Bebekler nasıl banyo yaptırılır?

Banyo yaptırmak bebek bakımındaki en eğlenceli uğraşlardan biridir. Banyo zamanı, hem siz hem de bebeğiniz için oldukça rahatlatıcıdır. Eğer ilk bebeğiniz değilse, diğer çocuklarınız size yardım etmeye bayılır.

Banyo malzemeleri

Bebekle ilgili yapacağınız her şeyde önceden hazırlıklı olmak esastır. Havlu, yıkama bezi, sabun, şampuan ve banyo sonrası süreceğiniz kremi hazırlayın.

Bunları elinizin altında bulundurmak muhtemel aksilikleri önler ve banyo esnasında kendinizi rahat hissetmenizi sağlar.

Ayrıca malzemeleri kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurun ki bebeğinizi hiç yalnız bırakmak zorunda kalmayın.

Banyo ortamı

Bebeğinizi herhangi bir çamaşır leğeninde de yıkabilirsiniz ama deterjan artıkları riskine karşı, sadece ona özel bir leğen veya bebek küveti kullanmanız yerinde olur.

İçine koyacağınız su, bebeği yatırdığınızda kulaklarına gelmeyecek kadar sığ olmalı. Suyun sıcaklığı ise 35 dereceyi geçmemeli.Suyun bebek için sıcak olup olmadığını suya el bileklerinizi değdirerek anlayabilirsiniz.

Bebeğinizi yıkadığınız oda da yeterince sıcak olmalı ve cereyan yapan açık bir yer bulunmamalı.

Bebeğin giysileri

Bebeğin kıyafetlerini çıkarırken bir yandan onunla konuşun. Onu kendinize yakın tutarsanız kendini güvende hisseder.

Çıplak kalmaktan nefret eden bir bebeğiniz varsa, ilk haftalarda soymadan ve suya sokmadan, sadece sünger ile silin. Sonraki haftalarda yavaş yavaş kıyafetlerini çıkarmaya başlayın ve yıkayacağınız bölgeyi açıkta bırakarak onu havluya sarın. İyice alışınca normal küvete geçebilirsiniz.

Bebeğin yıkanması

Bebeği küvete yatırdıktan sonra fotoğrafta gördüğünüz gibi, bir elinizle sıkıca ensesinden tutun. Diğer elinizle yıkama bezini alarak yıkamaya başlayın. Bu işleme yüzden ve boyundan başlamanız yerinde olur. En son popoyu yıkın.

Bebeklere özel sabunlar saçlarını yıkamak için de kullanılabilir. Ancak tabii göz yakmayan bir bebek şampuanı tercih edebilirsiniz.

Bebeğin kurulunması

Yıkama işlemi bittikten sonra bebeğinizi hemen havluya sarın. Banyodaki her şeyi daha sonra toparlamak üzere öylece bırakın.

Bebeğin her yerini yumuşak bir havlu ile hafif hafif bastırarak kurulayın. Dilerseniz bebek yağı veya krem sürün. Ardından yeni bir bebek bezi ile bezleyin ve temiz kıyafetler giydirin.

Banyodaki dağınıklığı bebek uykuya daldığında ya da başka birileri onunla ilgilenirken toplayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Yenidoğan bebek hakkında bilmeniz gerekenler

Bel fıtığı nasıl tedavi edilir?

Kestane nasıl pişirilir? Suda, fırında, tavada nasıl yapılır?