- Bebekler camdan yapılmıyor. Dolayısıyla onu rahat rahat kucağınıza alabilirsiniz. Doktor, hemşire, anne, akraba, arkadaş… O an yanınızda kim varsa ufaklığı kucağınıza almak için en rahat tutuşları göstermelerini isteyebilirsiniz.
- Yeni doğum yapan anneler sık sık duygusal dalgalanmalar yaşar. Destekleyici olun. Her zaman onu dinleyebileceğiniz konusunda eşinizi yüreklendirin.
- Lohusa depresyonunu araştırıp bilgi sahibi olun. Eğer durum kontrolden çıkmaya başlarsa çevrenizden veya profesyonel birinden yardım istemekten çekinmeyin.
- Anne gibi yeni baba da doğum sonrası bunalımı yaşayabilir. Hayatınızda pek çok şey değişmiş durumda. Bu gerçeğin farkına varın ve ihtiyacınız olduğunda yakın arkadaşlarınızdan yardım isteyin. En azından siz anlatın, onlar dinlesin.
- Eşinizin bebeği emzirmesine yardımcı olun. Onunla ne kadar gurur duyduğunuzdan bahsedin. İyi niyetli bile olsa emzirme ile alakalı olumsuz yorumlar yapmaktan kaçının.
- Eşinizin vücudu toparlanırken daha fazla uykuya ve ilgiye ihtiyacı var. Elinizden geldiğince bebekle birlikte uyanın. İşe gitmek zorundaysanız eşinizle iletişim halinde olun. Anneyi eve gelirken getireceğiniz sağlıklı yemeklerle ya da taze çiçeklerle şaşırtın.
- Etraftaki herkes gibi siz de eşinize yardımcı olun. Evle ilgili hiçbir şeyi dert etmemesini, sadece bebeğe ve kendi sağlığına odaklanmasını sık sık hatırlatın.
İlginizi çekebilir: Yenidoğan bebek hakkında bilmeniz gerekenler