- Aslanın hamileliği üç buçuk ay sürer. Yavru aslan kör doğar. Gözleri 1 hafta sonra açılır. 6 haftalık olduğunda sürüye takdim edilir.
- Hipopotamın hamileliği 17 ay sürer. Yavru, suyun altında doğar. İlk nefesini alabilmesi için kendi kendine yüzerek karaya çıkması gerekir.
- Kahverengi ayı, kör, dişsiz ve tüysüz doğar. Doğduğunda 500 gram kadar olan ağırlığı, tam bir yetişkin olduğunda 500 kiloya kadar çıkar.
- Domuzun hamileliği 4 hafta sürer. Bir seferde 4 ile 8 arası yavrular. Doğduktan sonra annesi yavruya 4 ay süt verir.
- Bambi çizgi filmlerinden tanıdığımız karacanın hamileliği 10 ay sürer. Ne ilginç ki, bu sürenin sonunda iki yavru doğar ve her zaman bir dişi, biri de erkektir.
- Fil, hamilelik süresi en uzun olan memelidir. Doğum 22 ayın sonunda gerçekleşir. Yavru 85 santimetre boyunda, 120 kilo ağırlığında doğar.
- Gergedanın hamileliği ortalama 12 ay sürer. Doğduğunda yavrunun boynuzu yoktur. En az 2-3 yıl annesiyle birlikte dolaşır. Sonra da bağımsızlığına kavuşur.
- Kangurunun hamileliği 21 ile 38 gün arası sürer. Yavru doğduğunda jelibom kıvamında ve sadece bir arı büyüklüğündedir. Gelişimini annesinin kesesinde tamamlar.
- Eşeğin hamileliği yaklaşık 1 yıl sürer. Tek bir yavru doğar. Eşeğin yavrusuna bildiğiniz gibi, sıpa denir.
- Pandanın hamileliği 3-5 ay kadardır. Yavru kör ve dişsiz doğar. Rengi pembedir. Ağırlığı ise sadece 100 gram civarındadır.
- Salyangoz yumurtayla çoğalır. Bir seferde 30 ile 100 arası yumurtlar. Yavru 2 veya 4 hafta sonra çıkar. Başlangıçta da kabuğu vardır ama henüz sert değildir.
- Penguen de yumurtayla çoğalır. Bir seferde 1 veya 2 yumurtanın üstüne yatar. Penguenin cinsine göre, 25 veya 45 gün sonra yavru yumurtadan çıkar.
- Orangutanın üremesi insana çok benzer. Hamilelik 9 ay sürer. Yavru bir buçuk – iki kilo arası doğar. 6-7 yaşına kadar anne-babasının yanında yaşar.
- Kedinin hamileliği 2 ay civarındadır. Bir seferde 3-5 yavru doğar. İlk 10 gün yavru kör ve sağırdır.
- Timsah yumurtayla ürer. Dişi timsah, cinsine göre 12 ile 48 yumurtanın üstüne yatar. 2-3 ayın sonunda yavrular kabuğu kırarak çıkar.
- Kirpinin hamileliği bir buçuk – iki ay sürer. Yavru doğduğunda dikenleri küçük bir çıkıntı şeklindedir. Zamanla uzarlar.
- Tavşanın hamileliği 1 ay civarındadır. Bu sürenin sonunda ortalama 6 yavru doğar. İlk doğduğunda yavrular tüysüz ve kördür.
- Yarasanın hamileliği, cinsine göre, 40 gün ile 6 ay arasında sürer. Anne yarasa asılı durumdayken doğum yapar. Kanatlarıyla yaptığı korunak sayesinde yavrunun düşmesini önler.
- Köpeğin hamileliği 2 ay sürer. 5-6 yavru doğar. Annenin yaşı büyüdükçe doğurduğu yavru sayısı azalır.
- Kurbağa yumurtayla ürer. Anne kurbağa suyun içinde 6-20 gün arası kuluçkaya yatar. Yavrular larva olarak doğar. 9 haftanın sonunda kurbağa görünümüne kavuşurlar.
- Leoparın hamileliği 3 ay sürer. Bir seferde 1 ile 3 arası yavru doğurur. Yavrunun gözleri 1 hafta sonra açılır. 5 aylıkken avlanmaya başlar.
Yavruların fotoğraflarını görmek için lütfen tıklayın: 22 Hayvan & 44 Yavru