Botoks nasıl yapılır?

Botoks işlemi ne şekilde yapılır? Ne kadar sürer? Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Baki Çokneşeli yanıt veriyor.

botoks-islemi

Botoks preparatı şişe içerisinde toz halinde gelir. Serum fizyolojiktir, tuzlu suda eritilir.

Çok ince iğnelerle, faaliyeti engellenmek istenen kasların içerisine az miktarda enjekte edilerek uygulanır. Botoks enjekte edildikten sonra hemen etki etmez. Bir süre beklemek gerekir. Bu süre, kişinin bünyesine göre değişir.

Bazılarında 1 ya da 2 günde etkisini gösterirken, kimisinde bu süre 14 güne kadar uzar. 4-6 ay sonra ise botoksun yarattığı etki tamamen ortadan kalkar.

Botoks işleminden sonra hasta hemen günlük hayatına geri dönebilir. Ancak tabii kişinin bünyesine bağlı olarak değişiklik gösteren etkileri de olabilir.

AĞIZ ÇEVRESİNE YAPILMAZ

Nörolojik amaçlı olarak vücudun her bölgesine uygulanabilmesine karşın yüzün sadece üst bölgesine uygulanır. Çünkü dudak ve ağız çevresine yapılırsa bu bölge bozulur. Dudak hareketleri engellenmiş olur.

Bu nedenle yüzde sadece göz, alın ve kaş çevresine uygulanır. Yüzün yanısıra, boyun bölgesindeki kırışıklıklarda ve çizgilerde de başarılı sonuçlar verir.

TERLEME TEDAVİSİ

Botoks kırışıklar dışında terleme tedavisinde de kullanılır. Ter bezleri kasılmayla terler. Bu bezlerin bulunduğu bölgelere enjekte edilirse terlemeyi 6-9 ay süreyle durdurur.

Terleme önleyici olarak çoğunlukla koltukaltında, bazen de avuç içinde, ellerde ve ayak tabanlarında kullanılmaktadır.

Botoks, terleme tedavisinde de etkisini birkaç gün sonra gösterir. En geç durumda, 14 gün sonra etki etmeye başlar.

Epilasyonda lazer ışını kıllara ne kadar sürede etki eder?

AIDS testi nasıl yapılır?