Göz altı morlukları nasıl geçer?

Göz altlarının koyu renk olmasının nedenleri nelerdir? Bu sorunu çözmek için ne tür yöntemler var?

morluk

Göz altı morluğunun birçok sebebi vardır. Öncelikle, “Göz altı niye morarıyor?” diye sormak gerekir. Sonra da cevaba göre tedavi planlanır.

Göz altı morluğu sebepleri

  1. Göz altı morluklarında genelde genetik bir zemin vardır. Kişinin anne ya da baba tarafında mutlaka göz altı torbası veya morluk görünümü bulunur.
  2. Bölgede iyi bir oksijenizasyon olması (oksijen yoğunluğu) önemlidir. Örneğin, sinüzit problemi göz altı morluğunun tetikçisidir.
  3. Burundan iyi nefes alamayan alerjik kişilerin göz altları koyu olur. Hatta bu çocuklarda da böyledir. Bunlar “atopik” (genetik nedenlerle alerji gelişimine yatkın) çocuklardır. Küçük yaşta dahi göz altları koyudur. Kalıcı bir görünümdür. Tedavi sürecinde asıl mücadeleyi alerji için vermek gerekir.
  4. Göz altlarının mor olmasının; yüksek yastıkta yatmamak, çok yorgun gözlere sahip olmak, uykusuzluk, göz altı bölgesi dolaşımının problemli olması gibi sebepleri de olabilir.

Göz altı morluğu tedavisi

Tedavi sürecinde alerji varsa alerjiyi, sinüzitse sinüziti iyileştirmek gerekir. Kişi yüksek yastıkta yatıyor mu, düzenli uyuyor mu diye de sorgulamak lazım.

K vitamini, C vitamini gibi dolaşımı düzenleyen vitamin içerikli ürünler kullanılabilir.

Bölgedeki dolaşımı iyileştirmek için parmak masajı yapılabilir. En çok da gülümseme hareketi göz altına pompa yapar ve iyileşmeye katkı sağlar.

Deri koyulaşmışsa, doktor kontrolünde, deri rengini açan ürünlerden faydalanılabilir.

PRP tedavisi

Bazı durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Ancak neşterden önce en yaygın tedavi yöntemi PRP tedavisidir. Bu, göz altı morluklarında çok başarılıdır.

PRP tedavisinde uygulanan dolaşım düzeltici madde bizim kanımızda zaten var. Dışarıdan bunu minik iğnelerle, darbecikler şeklinde verdiğimizde o bölgenin rengi açılıyor. Dolaşım düzeldiği için ödem dediğimiz şişlik de düzeliyor.

Lazer tedavisi riskli

Göz altı çok ince bir deri olduğu için lazer tedavisi uygulanırken çok dikkatli olunması gerekir. Tam tersi etki yaparak, korkunç bir koyulaşmaya da neden olabilir.

Lazer yöntemi genelde cerrahi sırasında, gözün altında varis gibi ödeme yol açan damarı dağlamak için kullanılıyor.

Kirpik dibinden gözün altındaki deriyi kaldırıp içine lazer yapıldığında oradaki damarsal problemler giderilmiş oluyor.

Mutlaka okuyun: Gözaltı morluklarını geçirmek için 5 doğal yöntem

Kedinin tırnakları nasıl kesilir?

Yaşlandıkça uyku süresi azalır mı?