Lazer epilasyon eskiden acı veren bir işlemdi. Ancak son teknolojik cihazların başlıkları soğutmalı olduğu için hastalar acı değil, sadece hafif bir ısınma hisseder.
Ağrı eşiği düşük, çok hassas kişilerde ise lokal anestezik kremlerle veya işlem öncesi ağrı kesici ilaç vererek acı duymalarının önüne geçilebilir.
Seans sonrasında, tıpkı güneş yanığında olduğu gibi, serinletici birtakım kremler sürülürse acı olmaz.
TEN RENGİ ÖNEMLİ
Beyaz tenlilerde cilt enerjiyi emmez. Enerjiyi sadece kıl hücresi emdiği için çok daha kısa sürede sonuç elde edilir.
Ancak koyu tenlilerde cilt enerjinin bir bölümünü emdiği için enerjiyi sadece kıl hücresinin emmesi söz konusu olmaz. Bundan dolayı da işlemin süresi biraz uzar.
Toplam 4-5 seansta tüylerin yüzde 95’i azalır. Tek tük tüyler kalabilir. Hasta onları da istemezse birkaç seans daha gerekebilir.
AĞDA YAPILMAMALI
Lazer epilasyon öncesinde hastanın ağda yapmamış olması gerekir. Ağda yapıldığında derinin içerisinde kıl kökü olmaz. Bu durumda lazer enerjisini emecek bir hücre söz konusu olmadığı için lazerin etki etmesi mümkün değildir.
Hasta tüylerini jiletle üstten almalıdır. Böylece kıl köklerinin cilt içinde kalması sağlanmış olur. Renk ağartıcı solüsyonlar da lazerin işini güçleştirdiği için kullanılmamış olması gerekir.