Takma kirpiklerde aslında çok fazla çeşit vardır. Tek tek olanlar, yani herbir kirpik tanesine yapıştırılanlar, üçlü olanlar, bir seferde göz kapağının üzerine takılanlar gibi.
Ama hepsinin arasındaki temel fark, içeriklerinin ne kadarının ipek, ne kadarının sentetik olduğudur.
Bu nedenle temelde, “ipek kirpikler” ve “sentetik içerikli kirpikler” olmak üzere 2 çeşit takma kirpik vardır diyebiliriz.
Kaliteli kirpik, ipek içeriği yüksek olan kirpiktir. Yanağınıza düştüğünde veya kendi kirpiğinizle yan yana koyduğunuzda, hangisinin gerçek hangisinin takma olduğunu anlamamanız gerekir.
KİRPİĞİN ÜZERİNE YAPIŞTIRMA
Takma kirpik iki türlü takılır.
Birinci yöntemde, herbir kirpiğin üzerine tek tek takma ipek kirpik yapıştırılır. Böylece kişinin gözündeki kirpik yoğunluğu 2 kat artırılmış olur.
Bunlar uzun vadeli takma kirpiklerdir. Kişinin kendi kirpiğinin dökülme hızında dökülürler. Ki bu da 30-60 gün sürer.
30 günün sonunda bakıma gelindiğinde düşenlerin yerine yeni takma kirpikler takılarak kullanımı uzatılmış olur.
GÖZ KAPAĞINA YAPIŞTIRMA
İkinci yöntemde ise takma kirpikler, kirpiklerin üzerine değil, göz kapağına yapıştırılır. Ayrıca ilk yöntemdeki kirpiklerden farklı olarak, 3’lü setler halindedirler.
Bu tarz kirpiklerin yapıştırıcıları diş macunu kıvamındadır. Uçlarına yapıştırıcı sürülüp göz kapağının üzerine oturtulurlar.
Kısa vadeli takma kirpiklerdir. 2-3 gün içinde düşmeye başlarlar. 1 hafta – 15 gün kadar dayanırlar.
UZUN SÜRE TUTMAYIN
Takma kirpiklerin 3-4 ay gözde kalmasını kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Doğru olan, 15-20 gün içinde atma yapmaya başlaması ve yerine yenilerinin takılmasıdır.
Zamk gibi yapışıp 3 ay kirpiğin üzerinde kalan takma kirpikler, kendi kirpiğinizin hava almasını önleyeceği için zararlıdır.