Ağız kokusunu gidermek için 9 doğal çözüm

Çoğu insan maalesef ağzının koktuğunu farkedemez. Bu nedenle de ağız kokusu aslında kişiden çok çevresindekileri rahatsız eden bir sorun. Bu yazıda ağız kokusunu gidermek için doğal yöntemler gösteriyoruz.

ağız kokusu

1) Karanfil çiğneyin.

Karanfil, ağız kokusuna karşı alınabilecek en ucuz ve en etkili yöntemlerden biri. Ayrıca karanfilin anti-bakteriyel özelliği olduğu için sindirim sistemi için de faydalıdır.

2) Diş ipi kullanın ve dilinizi fırçalayın.

Ağız kokusu nedenlerinden biri de ağız ve diş temizliğinin eksik yapılması. Diş fırçalamanın yanısıra diş ipi de kullanmak ağız kokusunu azaltır. Ayrıca dili fırçalamak, dilinizin arka tarafındaki koku yapan bakterileri yok eder.

3) Gargara yapın.

Gece yatmadan önce gargara yapmak ağız kokusunu gideren yöntemlerden biri. Bunun için de eczanelerde satılan ağız gargaralarını kullanabilirsiniz.

4) Bol bol su için.

Günde en az 2 litre su içmek ağız kokusunun azalmasını sağlar. Ayrıca su içmenin, vücudumuzda kanı düzenlemesi ve toksik maddelerin atılması gibi önemli faydaları da var.

5) Yoğurt yiyin.

Düzenli bir şekilde yoğurt yemek, midedeki ağız kokusuna neden olan bakterilerin azalmasını sağlar.

6) Sakız çiğneyin.

Ağzın kuru kalması ağız kokusu sebebidir. Şekersiz sakız çiğnemek tükürük salgılanmasını sağlayacağı için ağız kokusunu da giderir.

7) Aç kalmayın.

“Açlıktan ağzı kokuyor” deyimi aslında doğrudur. İnsan aç kaldığında tükürük seviyesi düşer ve bu da ağız kokusuna sebep olur. Gün içinde sık sık bir şeyler yiyebilir ve ılık bitkisel çaylar içebilirsiniz.

8) Lokmaları iyi çiğneyin.

Yemek yerken uzun çiğnemek sadece daha kolay bir sindirim için değil, ağız kokusunu engellemek için de gerekli. Çiğnemeyi ne kadar uzatırsanız, ağzınızdaki bakterileri o kadar mideye gönderirsiniz.

9) Tarçın yiyin.

Tarçın, ağızdaki bakterileri azaltarak ağız kokusunu giderir. Ayrıca tarçının mikrop öldürme ve zayıflatma gibi faydaları da var.

Bu yöntemler ağız kokunuzu geçirmeye yeterli gelmiyorsa, bir kulak burun boğaz uzmanına gözükmenizde fayda var. Midenizde, yemek borunuzda veya boğaz bölgenizde bir sorun olabilir.

Öğrenince Vay Be Diyeceğiniz 16 İlginç Gerçek

Mikrodalgadan Daha Fazla Yararlanmak İçin 7 İpucu