Cep telefonunun hiç ummadığınız 10 zararı

Cep telefonlarının vücuda yapabileceği olası etkileri araştırdık. Bu yazıyı okuduktan sonra cep telefonunu elinize almadan önce iki kez düşünmeye başlayabilirsiniz.

1) Cep telefonu kelimenin tam anlamıyla mikrop yuvası bir cihaz.

13

Araştırmalara göre her cep telefonunun ekranında, kalabalık bir umumi tuvaletin zemininden daha fazla mikrop var. Yani sizi hasta edebilecek bakteriler ve virüslerle dolu. Dahası cep telefonlarının çoğunun yüzeyinde insan dışkısı kalıntıları da mevcut.

2) Bazı araştırmalara göre cep telefonlarının kansere neden olma potansiyeli var.

2

Kimi biliminsanları cep telefonlarının böcek ilacı, egzoz gazı ve temizlik kimyasalları kadar kanserojen olduğu görüşünde. ABD’de yapılan bir araştırma, cep telefonu ve diğer kablosuz iletişim sinyallerinin vücudumuzdaki kimi hücre türlerinin yapısını tehlikeli bir şekilde bozduğunu ortaya çıkardı.

3) Cep telefonu ile fazla konuşmak beyinde tümör gelişmesine neden olabiliyor.

32

İsveç’te yapılan bir araştırmada, cep telefonuyla uzun süre konuşanlarda beyin tümörü oluşma riskinin diğer insanlara göre 4-5 kat daha fazla olduğu görüldü. Hatta cep telefonunu normal sürelerde kullananlarda tümör riskinin arttığına dair bilimsel çalışmalar da var. Günde 50 dakika cep telefonuyla konuşmanın beynin yapısında gözlemlenebilir değişiliklere yol açtığı kabul edilmiş durumda.

4) Cep telefonu asosyal yapıyor.

5

Bilimsel bir deneyin sonuçlarına göre, cep telefonunu çok sık kullananlar diğer insanlarla etkileşime girme ve bir de niyeyse karşılıksız yapılan hayır işlerine gönüllü olma konusunda daha isteksiz oluyor.

5) Cep telefonuyla sürekli mesajlaşmak veya oyun oynamak sırt ve boyun ağrılarına neden oluyor.

62

Malum, telefona bakmak için boynunuzu eğmek zorunda kalıyorsunuz. Bu da boyundaki kaslara ve omurganıza büyük bir ağırlık bindiriyor. Bu yanlış duruş şekli de maalesef zamanla kalıcı eklem ve kas hasarlarına, ağrılara ve fıtıklara neden olabiliyor.

6) Cep telefonu ile fazla konuşmak kulaklara ciddi zarar verebiliyor.

kulak

Amerika’da yapılan bir araştırmada, günde 1 saatten fazla telefonla konuşan kişilerde zamanla duyma kaybı yaşandığı ortaya çıktı. Buna ek olarak kulak çınlaması, uğultu gibi sorunlara da neden olabiliyor.

7) Mesaj yazmak yahut oyun oynamak için sürekli telefon ekranına bakmak gözlere zarar veriyor.

telefon

Yapılan bir araştırmaya göre cep telefonu kullanıcılarının yüzde 65’i “dijital göz yorgunluğu” denen bir sorundan muzdarip. Kronik baş ağrısı, gözlerde yanma ve kızarıklık, bulanık görme gibi şikayetleriniz varsa siz de bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Günde 2 saat telefon ekranına bakanlarda bu rahatsızlığa sık sık rastlanıyor.

8) Cep telefonu stres, depresyon gibi ruhsal problemleri tetikliyor.

10

Cep telefonuyla geçirilen süre uzadıkça bu tip sorunların ortaya çıkma riski de artıyor.

9) Cep telefonu üretiminde kullanılan bazı maddeler alerjik rahatsızlıklara neden oluyor.

114

Doktorlara göre akıllı telefonlar yaygınlaştıkça deri alerjileri, ciltte kızarıklık, kaşıntı ve deri iltihapları gibi rahatsızlıklarda ciddi bir artış yaşandı. Çoğu telefonda kullanılan demir ve nikel metallerinin bu sorunların ortaya çıkmasında etkili olduğu bulgulandı. Nikelin deri alerjilerine yol açtığı zaten bilinen bir gerçek. Dolayısıyla cildinizde kızarıklık ve kabarcıklar oluşuyorsa bunun nedeni cep telefonunuz olabilir.

10) Cep telefonu sinyalleri erkeklerin sperm hücreleri üzerinde yıkıcı etkiye sahip.

122

Sinyallere maruz kalan sperm hücrelerinin sayısı azalıyor. Ayrıca hücrelerde şekil bozukluğu ve sperm hareketliliğinde azalma da meydana geliyor. Bunlar da erkeklerin çocuk sahibi olma olasılıkları azaltıyor.

Fast food yiyeceklerin sizi dehşete düşürecek 8 zararı

Yavru köpeklerde hangi sağlık sorunları olabilir?